Zo kunt u vochtproblemen in huis bestrijden

Tips

Als u problemen met vocht in huis heeft, dan moet u deze bestrijden. Te veel vocht zal leiden tot schimmelvorming en ongedierte worden hierdoor aangetrokken. Deze omstandigheden hebben ook weer nadelige gevolgen, zo zal de aanwezigheid van schimmel en ongedierte in huis niet erg bevorderlijk zijn voor uw gezondheid. Dit moet u uiteraard voorkomen en daarom delen we met u enkele manieren waarop u vochtproblemen in huis kunt bestrijden.

Huis goed ventileren

Indien de schimmelvorming en de aanwezigheid van ongedierte zich voornamelijk voordoet in de badkamer of keuken, dan kan dit in de meeste gevallen al opgelost worden door het huis goed te ventileren. De raam van de badkamer op een kiertje zetten en de deur open laten staan na het nemen van een douche is bijvoorbeeld een goed idee. Als dit niet werkt dan kan u ook een extra ventilatierooster in de ruimte laten plaatsen.

Spouwmuurisolatie aanbrengen

Als het vocht in huis terechtkomt doordat regenwater door de muren of het dak naar binnenkomt, dan moet u op een andere manier vocht bestrijden. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie kan een oplossing voor dit type vochtprobleem zijn. Door het isolatiemateriaal zal regenwater niet meer van buiten door de muren de binnenkant van het huis kunnen bereiken. Overigens is het ook mogelijk om bij huizen zonder spouw isolatie aan te brengen waarmee het doordringen van vocht voorkomen wordt.

Muren bewerken met speciale verf

Vooral bij oudere huizen kan het weleens voorkomen dat de muren het vocht niet meer goed afstoten en dat hierdoor water door de muren het huis binnenkomt. Een manier om dit vocht te bestrijden is de muren bewerken met een speciale verf. Dit kan bijvoorbeeld een klimaatverf zijn waarmee u een laag op de muur aanbrengt die waterdicht is, maar toch ook nog lucht doorlaat wanneer dit nodig is.

Menu
Call Now Button