Waarom een loodgieter inschakelen bij het aanleggen van sanitair?

Tips

Mocht u bezig zijn met de verbouwing van uw woning en bijvoorbeeld een nieuwe badkamer aan willen bouwen, zal u veel van de benodigde werkzaamheden zelf kunnen uitvoeren. Denk aan het verwijderen van het oude sanitair in uw badkamer, het tijdelijk afsluiten van de leidingen en afvoer in uw badkamer, enzovoorts. Voor het aanleggen van nieuw sanitair in de badkamer is de hulp van een loodgieter echter wellicht wel gewenst! We horen u denken, waarom een loodgieter inschakelen als ik zelf sanitair kan aanleggen? Dit is een goede vraag! Toch heeft de hulp van een loodgieter een aantal voordelen.

Voorkom lekkages en verstoppingen

VerstoppingenAllereerst kan een loodgieter de haalbaarheid van uw plan voor de nieuwe badkamer controleren, omdat niet altijd alles direct mogelijk is. Ter voorbeeld, de afvoer van een wastafel is heel anders dan die van een toilet. Mocht u op de plek van een voormalige wastafel nu een toilet willen installeren, zult u ook de afvoer moeten verplaatsen. Dit is een ingewikkelde klus, waarbij een ervaren loodgieter u kan helpen.

Ten tweede weet u met het inschakelen van een erkende loodgieter bij u in de buurt zeker, dat u niet direct na het aanleggen van uw sanitair tegen lekkages en verstoppingen aanloopt. U moet er immers niet aan denken, dat er kort na de oplevering van uw badkamer al waterschade aan uw vloer of muur ontstaat als gevolg van een lekkage. Met de hulp van uw loodgieter uit Alkmaar minimaliseert u de kans hierop!

Menu
Call Now Button