Vloerverwarming: de voor- en nadelen

Vloerverwarming Loodgieter Alkmaar
Tips

Vrijwel iedereen heeft wel eens lovende verhalen gehoord over vloerverwarming. Het zou de uitvinding van de eeuw zijn. Nu is dat wellicht ietwat overdreven, maar het is wel zo dat vloerverwarming erg veel voordelen met zich mee brengt. Toch zijn er ook weer wat nadelen aan de vloerverwarming verbonden. Kortom: ook vloerverwarming is weer niet alles. We zullen in dit artikel proberen enkele voor- en nadelen te belichten.

Niet altijd geschikt als hoofdverwarming

Wanneer de vloerverwarming als hoofdverwarming wordt gebruikt, moet aan twee voorwaarden worden voldaan. Enerzijds moet het vermogen van de vloerverwarming  voldoende zijn om de gehele woning goed op te kunnen warmen, anderzijds moet de woning goed geïsoleerd zijn. Wanneer aan één van deze twee voorwaarden niet is voldaan, zal de woning niet goed warm gestookt kunnen worden. Zeker in koud weer kan de woning dan alsnog onbehaaglijk koud blijven.

Zorg er dus voor dat wanneer u ervoor kiest om enkel vloerverwarming te plaatsen, de woning in ieder geval voldoende is geïsoleerd. Zorg er daarnaast voor dat de vloerverwarming over voldoende vermogen beschikt. Liever te veel vermogen dan te weinig.

Meer comfort dan bij radiatoren

Bij verwarming middels de traditionele radiatoren wordt de warmte niet of nauwelijks verspreid over de ruimte. De lucht direct naast de radiatoren zal erg warm zijn, maar de rest van de kamer kan aanzienlijk koeler zijn. Bij vloerverwarming heeft u dit probleem niet. Doordat in feite de hele vloer een radiator is, wordt de warmte bij vloerverwarming veel beter verspreid. Hierdoor is het veel behaaglijker in de woonruimte waardoor het wooncomfort zal stijgen. Doordat het overal even warm is, heeft u veel minder snel last van tocht en zal het veel eerder lekker warm zijn in uw woning, waardoor u bovendien op stookkosten kunt besparen.

Menu
Call Now Button