Nooit meer verstoppingen in Alkmaar

Wat de titel suggereert is helaas onmogelijk. Niemand wil een verstopping, maar toch zal iedereen in Alkmaar er vroeg of laat aan moeten geloven. En een verstopping komt altijd ongelegen. Lees hier meer over de verschillende verstoppingen die kunnen ontstaan in huis en hoe u deze kunt verhelpen. Voor verstoppingen in huis kunt u ook contact opnemen met ons, onze vakbekwame loodgieters komen u graag helpen.

Verschillende soorten verstoppingen

Door onze huizen lopen buizen die het afvalwater afvoeren. Dit afvalwater komt via de gootsteen, het doucheputje, het toilet, en de afvoer van de wasmachine in deze buizen terecht. Van hieruit wordt het verder afgevoerd naar de riolering, die bestaat uit een ingewikkeld stelsel van dunnere en dikkere buizen onder de straat. Verstoppingen kunnen op elk van deze punten ontstaan, denk bijvoorbeeld aan een wc verstopping, douche verstopping of gootsteen verstopping.

WC verstopping

Is uw toilet verstopt? Spoelt uw toilet niet door? Komt het water na het doorspoelen weer naar boven? Heel vervelend. Bij een toiletverstopping kan het toiletpapier niet meer doorgespoeld worden. Het wordt dan een grote klomp, die er voor zorgt dat het water goed wegloopt. De verstopping kan veroorzaakt worden door toiletpapier, vetten, oliën, haren, maar ook bijvoorbeeld tandenborstels of andere accessoires die door het toilet gespoeld zijn. Het komt tegenwoordig ook steeds vaker voor dat mobiele telefoons per ongeluk in het toilet vallen en doorgespoeld worden. Ze komen dan vast te zitten in de afvoer, wat tot een verstopping kan leiden. Het is ook mogelijk dat de diameter van de leidingen (te) klein is, waardoor ze snel verstopt raken. Wat de oorzaak ook is, wij komen graag bij u langs om het probleem op te lossen. Bel direct!

Douche verstopping

Hebt u last van een nare geur in de badkamer? Hoogstwaarschijnlijk wordt dit veroorzaakt doordat uw douche verstopt is. Vaak zijn haren en etensresten in de afvoer de boosdoener. De meest voorkomende oorzaak van een verstopping van de douche is een opeenhoping van haar en zeepresten die in de afvoer vastzitten. Als u de haren na het douchen niet verwijdert, kunnen ze in het doucheputje spoelen en daar vast komen te zitten. Het resultaat is een verstopping van de douche. U kunt proberen de verstopping te verhelpen met huishoudelijke middeltjes. Als dat niet werkt, komen wij u graag helpen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Wel is het belangrijk dat u niet te lang wacht, want dat kan op den duur voor veel problemen zorgen.

Gootsteen verstopping

Een verstopte gootsteen kan voor veel hinder zorgen, zo kan er een overstroming ontstaan. Daarnaast is het lastig dat u de gootsteen niet kunt gebruiken. Het is dan fijn als er snel een vakman langs kan komen om het probleem op te lossen. Onze loodgieters hebben ervaring met verstoppingen en kunnen deze vakkundig verhelpen. Zo kunt u snel weer gebruik maken van uw gootsteen. U kunt altijd bij ons terecht als u last hebt van een verstopte gootsteen in AlkmaarEen veelvoorkomende oorzaak van een verstopping bij de gootsteen is wanneer de afvoer van de vaatwasser en die van de gootsteen op hetzelfde punt zijn aangesloten. Er zijn dan al vlug problemen met de afvoer van het afvalwater. Onze professionele loodgieters zijn bekend met het probleem en kunnen een verstopping vakkundig voor u verhelpen. Zij maken gebruik van verschillende technieken en kunnen hiermee vaak snel een gootsteen ontstoppen.

Een gootsteenverstopping kan verholpen worden door het onder hoge druk doorspoelen van de riolering, maar er zijn vanzelfsprekend nog meer technieken die toegepast kunnen worden. De afvoer van uw gootsteen wordt alleen verwijderd als dit niet anders kan. Hetzelfde geldt voor het vervangen van de afvoer van uw gootsteen, dit gebeurt ook alleen als dat nodig blijkt te zijn. Wij zijn u graag van dienst dus neem direct contact op!

Verstoppingen in de rioleringVerstoppingen

In Alkmaar hebben we gelukkig een moderne, goed functionerende riolering. Al het afvalwater van huizen en bedrijven in Alkmaar kan erdoor afgevoerd worden. Door een verzakking in huis of op straat kan er een knik in de buizen komen, met als gevolg verstoppingen. Dit is uiteraard werk voor een professionele loodgieter. Voor knikken in de buizen of andere verstoppingen die u niet zelf kan oplossen zijn wij u graag van dienst. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Wat u zelf kunt doen om verstoppingen te verhelpen

  1. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Gebruik geen keukenpapier als het WC-papier op is. Is het toilet eenmaal verstopt, bel dan zo snel mogelijk onze loodgieter.
  2. Haal regelmatig de haren uit het doucheputje.
  3. Loopt het water niet meer weg in de douche, gebruik dan een rubberen afvoerontstopper. Wees heel voorzichtig met het gebruik van chemische middelen, want bepaalde combinaties kunnen giftige dampen veroorzaken die levensgevaarlijk kunnen zijn.
  4. Gooi geen vet in de gootsteen.
  5. Regelmatig de gootsteen doorspoelen met soda. Let op: het gebruik van agressieve ontstoppers kan gevaarlijk zijn.

Weet u niet wat u moet doen? Bel dan voor een vrijblijvend advies.

Waarom kiest u voor ons?

Erkend loodgietersbedrijf

Voordelige prijzen

Snel ter plekke

Altijd bereikbaar

Neem contact op

Vandaag nog geholpen worden? Maak dan een afspraak.

Menu
Call Now Button