Nooit meer verstoppingen in Alkmaar

Wat de titel suggereert is helaas onmogelijk. Niemand wil een verstopping, maar toch zal iedereen in Alkmaar er vroeger of later aan moeten geloven. En een verstopping komt altijd ongelegen.

Verschillende soorten verstoppingen

Door ons huis lopen buizen die het afvalwater afvoeren. Dit afvalwater komt via de gootsteen, het doucheputje, het toilet, en de afvoer van de wasmachine in deze buizen terecht. Van hieruit wordt het verder afgevoerd naar de riolering, die bestaat uit een ingewikkeld stelsel van dunnere en dikkere buizen onder de straat. Verstoppingen kunnen op elk van deze punten ontstaan.

Verstoppingen in de riolering Verstoppingen

In Alkmaar hebben we gelukkig een moderne, goed functionerende riolering. Al het afvalwater van huizen en bedrijven in Alkmaar kan erdoor afgevoerd worden. Door een verzakking in huis of op straat kan er een knik in de buizen komen, met als gevolg verstoppingen. Dit is uiteraard werk voor een professionele loodgieter.

Wat u zelf kunt doen om verstoppingen te verhelpen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Gebruik geen keukenpapier als het WC-papier op is. Beter is het om dan een fles water te gebruiken. Is het toilet eenmaal verstopt, bel dan zo gauw mogelijk een professional.

Haal regelmatig de haren uit het doucheputje. Loopt het water niet meer weg, gebruik dan een rubberen afvoerontstopper. Wees heel voorzichtig met het gebruik van chemische middelen, want bepaalde combinaties kunnen giftige dampen veroorzaken die levensgevaarlijk kunnen zijn.

Gooi geen vet in de gootsteen. Regelmatig doorspoelen met soda helpt ook, maar agressieve ontstoppers kunnen gevaarlijk zijn.

Weet u niet wat u moet doen? Bel dan voor een vrijblijvend advies.

Professionele loodgieter0%
Vakkundige dienstverlening0%
Verstoppingen0%
Goedkoop en snel0%
Neem contact op

Vandaag nog geholpen worden? Maak dan een afspraak.

Call Now Button