Tips om te besparen op de waterkosten

water
Tips

Een huishouden met vier personen verbruikt op jaarbasis ongeveer 163 m3 water. Dit is natuurlijk behoorlijk wat. Ligt jouw waterverbruik nog hoger dan dit? Dan overweeg je mogelijk om wat zuiniger om te springen met water. Dit levert jezelf ook een leuke bijkomstigheid op, want de waterkosten dalen hierdoor. Je bespaart hierdoor toch al snel een paar euro per maand. Om te besparen op de waterkosten moet je jouw waterverbruik terugdringen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Om jou een handje te helpen, geven we je hieronder drie tips.

1. Verkort je douchetijd

Veel inwoners van Alkmaar vinden het heerlijk om een lekkere warme douche te nemen, zeker op koude dagen. Het gebeurt geregeld dat mensen tien tot vijftien minuten onder de douche staan. In deze tijd wordt er natuurlijk behoorlijk wat water verbruikt. Wil je besparen op jouw waterkosten? Probeer jouw douchetijd dan eens te verkorten. Stap bijvoorbeeld eens een paar minuten eerder onder de douche weg. Je bespaart zodoende veel water, zeker over een heel jaar gezien.

2. Vang regenwater op

In Nederland valt jaar in jaar uit behoorlijk wat neerslag. Een groot deel van dit water belandt in de riolering. Regenwater kan echter prima gebruikt worden om bijvoorbeeld jouw tuin mee te sproeien. Gebruik daarom een regenton om hemelwater mee op te vangen. Indien je dit water gebruikt voor het sproeien van de tuin, hoef je geen kraanwater te gebruiken. In de zomermaanden verbruik je zodoende aanzienlijk minder kraanwater.

3. Hergebruik water

Wil je het water in jouw koffiezetapparaat verversen? Of heb je een condensdroger? Dan kun je het water uit deze apparaten hergebruiken. Je kunt het water bijvoorbeeld gebruiken voor de planten die je in huis hebt staan. Op deze manier hoef je hier geen nieuw kraanwater voor te pakken. Er zijn ook mensen die dit water gebruiken om mee te strijken. Op deze manier bespaar je niet veel water in één keer. Aan het einde van de rit kunnen jouw waterkosten hierdoor echter wel aanzienlijk lager uitvallen.

Menu
Call Now Button