Problemen en oplossingen voor uw CV ketel

Problemen en oplossingen voor uw CV ketel

Een nieuwe CV ketel kan voor een aantal kleine problemen zorgen. Zo is het soms niet duidelijk waarom uw ketel niet aanslaat of waarom uw radiatoren koud blijven. Er zijn oplossingen voor deze kleine problemen. Wij helpen u graag op weg met het gebruik van uw CV ketel zodat u zeker de winter warm door mag komen.

Oplossingen voor het niet aanslaan van uw CV ketel

CV Ketel

Uw CV ketel slaat niet aan. Dit is iets dat iedereen kan overkomen terwijl u alles netjes aangesloten heeft. De reden hiervoor is simpel. Er is een schakelcontact bevestigd in de bodemplaat van uw CV ketel en er is een schakelcontact in de voorkant van de ketel. Als deze twee niet op elkaar afgestemd zijn, kan dit voor problemen zorgen. Dat is de reden dat uw CV ketel misschien niet aan slaat. De oplossing hiervoor is dat u de bodemplaat zo goed mogelijk moet afstellen met de voorkant van uw ketel.

De radiatoren blijven koud

U verhoogt de kamertemperatuur handmatig, maar uw radiatoren blijven koud. Dit kan gebeuren en betekent niet dat uw ketel het niet doet. Alhoewel de radiatoren koud aanvoelen, geven ze toch warmte af, omdat ze anders werken dan de ouderwetse kachels. Daarnaast kan het ook zijn dat uw radiatorventiel nog dichtgedraaid is of dat uw ketel een anti-pendelbeveiliging heeft. Uiteindelijk kan het ook gewoon zijn dat u niet lang genoeg wacht. Soms duurt het eventjes voordat de radiatoren echt warm worden.
Misschien heeft u andere problemen met uw CV ketel waar u niet uit komt. Misschien gebruikt u niet de juiste draden of zijn uw batterijen leeg. Voor dit alles kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag tot dienst!

Call Now Button