Maatregelen treffen tegen verstoppingen

Tips

Een verstopping is erg vervelend, vanwege de nare en smerige stank die dit in het merendeel van de gevallen met zich meebrengt. Om een verstopping tegen te gaan kunt u uw afvoer in ieder geval eens per half jaar laten doorspuiten door een lokale loodgieter. Onder hoge druk worden de beginnende verstoppingen in uw afvoer hiermee opgelost, zodat een grote verstopping vermeden wordt. Ook kunt u zelf stappen ondernemen om de kans op een verstopping zo klein mogelijk te maken. Denk hierbij niet alleen aan de afvoer van uw toilet en douche, maar ook die onder de gootsteen in uw keuken en bijvoorbeeld aan uw regenpijpen. Zeker deze laatste afvoer wil nog wel eens vergeten worden.

Filter restafval uit uw afvoerloodgieter

Het belangrijkste punt bij het voorkomen van een verstopping, is het filteren van restafval uit uw afvoer. Kies er daarom voor om een kapje over de regenpijp te plaatsen, zodat het grootste deel van de takjes en bladeren geen kans krijgt om in uw afvoer te komen. Juist deze takjes zorgen voor beginnende verstoppingen, doordat ze langzamer stromen dan het water en zich daardoor makkelijk aan de binnenzijde van uw afvoer kunnen hechten.

Ook binnenshuis kunt u zoveel mogelijk restafval filteren, door bijvoorbeeld een zeefje in uw gootsteen te gebruiken en het gebruik van toiletpapier zo goed mogelijk te minimaliseren. Tot slot is het belangrijk om het putje in uw douche zo schoon mogelijk te houden, zodat ook daar geen restafval in uw afvoer terechtkomt.

Menu
Call Now Button