Lekkage, maar u kunt het lek niet vinden?

Lek vinden
Tips

Niet is vervelender dan dat u in de ochtend naar beneden komt en een gekke natte plek op uw plafond vindt. Of misschien loopt u op blote voeten uw keuken in voor een heerlijk kopje koffie, maar staat u ineens in een grote plas met water. Een lekkage komt altijd op een ongelegen moment Een lekkage kan ernstige schade aanrichten aan uw muren, plafond en vloeren. Vandaar dat het noodzaak is om snel te handelen op het moment dat u lekkage opmerkt. In dit artikel leest u meer over het vinden van het lek wat uw lekkage veroorzaakt.

Het lek zit goed verstopt

Een lekkage zorgt vaak voor natte schimmelplekken in uw huis. Doordat er ergens een lek in uw leidingen is ontstaan, vormt zich op enige afstand daarvan een opeenhoping van vocht en water. Doordat het lek en de plek waar een lekkage zich uit, vrijwel nooit op dezelfde plek zitten, is het lastig om bij de bron van de lekkage te komen. Het is sowieso een feit dat het lek vaak met het blote oog niet op te sporen valt. Vandaar dat u het beste een vakkundige loodgieter kunt benaderen om u te helpen met dit probleem. De loodgieter kan door middel van lekdetectie de bron van de lekkage opsporen.

Lekdetectie inzetten om van uw lekkage af te komen

Wanneer een ervaren loodgieter lekdetectie inzet voor het opsporen van de bron van uw lekkage, hoeven er geen muren of plafonds en vloeren opengebroken te worden. Vaak heeft de expert hightech apparatuur waarmee hij door de muren, vloeren en plafonds heen kan scannen naar de bron van de lekkage. Soms kunnen zij zelfs bepaalde vloeistoffen doorspoelen, wat oplicht op een apparaat als deze het lek bereikt. Kortom, de professionele monteur kan u het beste te hulp schieten wanneer u het lek, wat de lekkage veroorzaakt, niet kunt vinden.

 

 

Menu
Call Now Button