Leidingen verleggen in uw woning

loodgieterswerkzaamheden
Tips

Bent u van plan om op korte termijn uw woning te verbouwen, waarbij u een nieuwe indeling wilt gebruiken of juist een deel bij uw woning aan wilt bouwen? In veel gevallen zal het dan noodzakelijk zijn om uw leidingen te verleggen of uit te breiden. In het nieuwe deel wilt u immers ook de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van de watervoorziening in uw woning, bijvoorbeeld wanneer u een extra kraan aan wilt sluiten of een volledige badkamer bijbouwt. In deze gevallen kunt u zelf proberen een leiding te verleggen, of hiervoor de hulp inschakelen van een loodgieter bij u in de buurt. Een loodgieter heeft vaak een ruime ervaring in het verleggen van leidingen, waardoor een dergelijke klus snel is uitgevoerd.loodgieterswerkzaamheden

Zelf een leiding verleggen

Wanneer u besluit zelf een leiding te verleggen heeft u een aantal gereedschapsvoorwerpen nodig, zoals een ontbramer, een klein schaartje, een inbussleutel en natuurlijk de materialen om een nieuwe leiding aan te sluiten. Denk aan koppelingen in verschillende maten, eventueel een extra stuk leiding en een muurplaat voor de thermostaatkraan. Deze materialen zijn bij veel bouwmarkten te verkrijgen, maar u kunt ze ook laten bestellen door een loodgieter. Zo weet u zeker, dat de materialen bij elkaar passen en van een goede kwaliteit zijn.

Voor u begint met het verleggen van de leidingen is het noodzakelijk om de watervoorziening in uw woning tijdelijk uit te schakelen en de druk van de leidingen te halen. U wilt immers voorkomen, dat u direct al te maken krijgt met een grote lekkage in uw woning.

Menu
Call Now Button