Last van een stinkende rioollucht?

Verstopping
Tips

Heeft u te maken met een nare rioollucht in huis? Deze rioollucht kan veroorzaakt worden door een verstopping in uw riolering, of in een van de afvoerleidingen binnen uw woning. Niet alleen herkent u een verstopping aan de stank rond uw riool en afvoer. Ook kan een verstopping herkend worden aan het feit dat het water steeds moeizamer weg zal stromen in een gootsteen, uw toilet, of het putje van uw douche. Wist u dat u dergelijke sanitaire voorzieningen in het ergste geval helemaal niet meer kunt gebruiken? Reden genoeg om de kans op een verstopping zo klein mogelijk te maken. In dit artikel geeft onze loodgieter uit Alkmaar u enkele handige tips!

 

Oorzaak van een nare rioollucht in huis

De rioollucht is, zoals reeds beschreven werd, het gevolg van een verstopping in de riolering of afvoer. Deze verstopping wordt veroorzaakt door restafval wat zich aan de wanden van de afvoerleidingen en riolering hecht. Eenmaal op de bodem van de afvoer, zal het restafval nauwelijks meer worden meegevoerd naar de centrale riolering. Hiermee is het begin van een verstopping ontstaan. Deze verstopping zal steeds serieuzer worden, doordat er meer restafval achter de beginnende verstopping blijft hangen.

 

Door de beginnende verstopping in een vroeg stadium te laten verhelpen, kan een serieuze verstopping en daarmee de nare rioollucht voorkomen worden. Dit kunt u zelf doen, maar ook door onze loodgieters in Alkmaar laten doen!

 

Zelf een verstopping in huis oplossen

Het verhelpen van de verstopping en daarmee het verdrijven van de rioollucht doet u door soda te gebruiken, of door een trekveer aan te schaffen. Soda heeft een ontvettende werking, waardoor het restafval los zal komen te zitten van de afvoer- en rioleringswanden. Met de trekveer kunt u het restafval op de bodem van de afvoer naar de centrale riolering duwen, om op die manier voor een oplossing voor de rioollucht in huis te zorgen.

 

Mocht het u niet lukken om de afvoerverstopping te verhelpen, dan kan onze loodgieter hulp bieden. Wij kunnen de afvoer onder een hoge druk doorspuiten om de rioollucht te verdrijven. U kunt hiervoor contact opnemen met onze spoedservice, de 24/7 voor u klaarstaat om hulp te bieden bij een rioollucht in huis.

Menu
Call Now Button