Hoe voorkom je een verstopte afvoer?

Verstopte afvoer voorkomen
Tips & Trucs

Een verstopte afvoer is ontzettend vervelend! Vaak blijkt het erg lastig te zijn om een afvoerverstopping zelf te verhelpen. Een traditionele ontstopper is bijvoorbeeld niet krachtig genoeg om een serieuze verstopping op te kunnen lossen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de kans op verstoppingen te verkleinen. In dit artikel zet onze loodgieter uit Alkmaar een aantal mogelijkheden voor u op een rijtje. Wat doet u er momenteel al aan om een verstopping in de afvoer tegen te gaan?

Houd restafval buiten uw afvoerleidingen

Voordat u kijkt naar mogelijkheid om een verstopping in de afvoer te voorkomen, is het belangrijk om de oorzaak hiervan te kennen. Een verstopping is doorgaans het gevolg van restafval wat in de afvoer achterblijft. Restafval komt in verschillende vormen voor. Denk bijvoorbeeld aan haren, etensresten en een overmatig gebruik van toiletpapier. Door het restafval buiten de afvoer te houden, verkleint u de kans op een verstopping aanzienlijk. Er zijn zeefjes te koop voor in de gootsteen, u kunt een filter in het putje van de douche gebruiken, enzovoorts. Kijk hierbij ook naar de afvoerleidingen buiten uw woning. Plaats bijvoorbeeld een bladvanger over uw regenpijp.

Spoel uw afvoer regelmatig door met soda

Doordat het bijna niet mogelijk is om al het restafval buiten de afvoer te houden, doet u er verstandig aan deze regelmatig goed door te spoelen. Maak hierbij gebruik van soda, wat een ontvettende werking heeft. Het restafval wat zich aan de afvoerwanden hecht, zal door het soda relatief makkelijk loskomen. Het doorspoelen van de afvoer met warm water zorgt er vervolgens voor dat dit restafval wordt afgevoerd naar de centrale riolering. U kunt er ook voor kiezen om de afvoer preventief door te laten spuiten door onze loodgieter in Amersfoort. We helpen u graag een vervelende stank in huis te voorkomen!

Menu
Call Now Button