Het probleem van lekkage

Het probleem van lekkage

Vocht is een van de grootste rampen die je in huis kunt hebben. Vaak komt vocht op een totaal onbekende manier je huis binnen, en lukt het maar niet om uit te vinden hoe het binnen komt. Het probleem is dan ook dat er tal van oorzaken kunnen zijn die zorgen voor een vochtprobleem.

Als je echt een groot lekkage hebt, is dat echter anders. Vaak merk je wel dat er ergens behoorlijk
wat water vandaan komt, bijvoorbeeld omdat het continu druppelt. Het is dan zaak om snel actie te ondernemen om te voorkomen dat er onnodig veel schade optreedt. Je doet er daarom goed aan om een loodgieter in te schakelen. Hij (of soms: zij) kan dankzij de doorgaans jarenlange ervaring snel uitvinden waar een lek zich precies bevindt en weet hoe dat lek op een goede en effectieve manier is te verhelpen.

Wat kun je zelf doen in geval van lekkage?

Als je last hebt van een lekkage, kun je zelf allereerst de hoofdkraan dichtdraaien. Hiermee voorkom je dat er meer water weglekt en de schade dus groter wordt. Ook kun je alvast ruimte maken voor de loodgieter zodat deze ongehinderd het werk kan aanvangen. Daarnaast zou je zelf nog kunnen kijken of je de oorzaak van het lek kan vinden. Bij alles geldt: hoe meer je zelf doet, des te eerder de loodgieter tot het daadwerkelijke repareren van de oorzaak van het lek kan overgaan, en des te meer de schade beperkt blijft.

Contact opnemen