FAQ

Veelgestelde vragen

Voor welke werkzaamheden kan ik allemaal terecht bij IGB Loodgieters Alkmaar?

IGB Loodgieters Alkmaar is voor veel verschillende werkzaamheden inzetbaar. Voor loodgieterswerkzaamheden waar spoed bij is gemoeid, zoals een lekkage aan uw leidingwerk of verstopping, kunt u 24/7 contact met ons opnemen. Andere werkzaamheden die onze vakbekwame loodgieters bijvoorbeeld voor u zouden kunnen uitvoeren zijn; Reparaties aan uw leidingen, verstoppingen in de leidingen of riolering, installatie van nieuw sanitair, het opknappen van uw badkamer of toilet en preventief onderhoud van onder meer uw riolering. Voor CV-ketel onderhoud/reparatie kunt u niet bij ons terecht.

Hoe werkt de spoedservice precies?

Vaak kunnen loodgietersklussen wachten tot een volgende werkdag. Er zijn echter ook situaties waarbij u zo snel mogelijk de hulp van een professionele loodgieter nodig heeft. Hierbij kunt u denken aan een lekkage aan de waterleiding, een verstopt toilet wanneer u maar over één toilet beschikt etc. In dit soort vervelende situaties kunt u altijd rekenen op de spoedservice van IGB Loodgieters Alkmaar. Onze spoedservice is 24/7 bereikbaar. Wanneer u belt zal er zo snel mogelijk een van onze ervaren loodgieters naar u toe komen om u te helpen met uw dringende probleem.

In welke regio is IGB Loodgieters Alkmaar actief?

Wij, IGB Loodgieters Alkmaar, zijn werkzaam in wijken binnen Alkmaar zoals Kooimeer, Oud-Rochdale, Rekerbuurt en Ooievaarsnest. Verder bieden wij onze diensten ook aan in plaatsen rondom Alkmaar, bijvoorbeeld in Bergen, Heiloo en Sint Pancras.

Kunt u zelf een verstopping verhelpen?

Een beginnende verstopping kunt u in sommige gevallen zelf proberen te verhelpen. Bijvoorbeeld met een rubberen ontstopper. De gootsteen kunt u doorspoelen met soda, dit kunt u regelmatig doen om de leiding vrij te houden van ophopingen, niet alleen wanneer er zich al een verstopping bevindt. Pas echter wel op met chemische ontstoppingsmiddelen, deze kunnen in sommige combinaties giftige dampen veroorzaken. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

Enkele tips om verstoppingen te voorkomen zijn: Gooi geen keukenpapier, tampons, maandverband of andere voorwerpen in het toilet; Spoel geen vet of etensresten door de gootsteen; Haal regelmatig de haren uit het doucheputje. Als u zelf de verstopping niet kunt oplossen kunt u ons altijd bellen, onze vakbekwame loodgieters komen u graag helpen.

Hoe komt u achter de bron van een lekkage?

Als u ergens water ziet druppelen langs de muur of het plafond, betekent dit vaak dat er sprake is van een lekkage in de buurt. Onder gootstenen of achter oude wc’s kunt u vaak de afvoer zien zitten. Controleer of u hier ergens water ziet lopen buiten de buizen. Zo kunt u snel zien of daar het lek zit. De meeste waterleidingen zijn echter niet zomaar zichtbaar. Een ervaren loodgieter heeft verschillende speciale technieken om de precieze oorzaak en locatie van een lekkage te achterhalen. Vervolgens is het voor de loodgieter een eenvoudige klus om het lek te dichten.

Lekkage0%
Leidingen verleggen0%
Vakkundige dienstverlening0%
Snel en voordelig0%
Neem contact op

Vandaag nog geholpen worden? Maak dan een afspraak.

Call Now Button