De voordelen van een lekdetectiebedrijf

Verstopping
Tips

VerstoppingVocht in huis kan grote problemen geven. Zeker als er lange tijd op een vaste plek lekkage optreedt of vochtproblemen zijn, ontstaan grote problemen. Vocht gaat namelijk dwars door alles heen. Uiteindelijk gaat hout rotten, ijzer roesten en ontstaat schimmel in de badkamer op het moment dat de lekkage echt doorzet. Merk je dat er iets in de woning aan de hand is? Dan is het zaak om zo veel als mogelijk de schade te beperken en het probleem echt zo snel mogelijk te sporen.

Hoe spoor ik een lekkage op?
Soms is het eenvoudig om een lekkage op te sporen. Als het water op 1 specifieke plek de woning binnenkomt en daar, bijvoorbeeld op de zolder, flinke sporen achter laat, weet je eigenlijk zeker dat er op het dak een lekkage is. Daarna is het wegstrepen wat de oorzaak kan zijn en zorgen voor een reparatie op de plek waar het mis is.

Ingewikkelder wordt het wanneer er op hele specifieke plekken schimmel- of vochtplekken zichtbaar zijn, zonder dat daar direct en aanwijsbaar een oorzaak aan te verbinden is. Je moet dan echt op zoek naar de plek waar de lekkage vandaan komt. Dat kun je zelf doen, maar soms zijn de lekkages zo specifiek dat het aan te raden is om daar een externe partij voor  in de arm te nemen.

Soms is dat een loodgieter, die vaak gespecialiseerd zijn in het vinden van lekkages binnen leidingen en dergelijke. In andere gevallen is het een expert van een lekdetectiebedrijf. Het voordeel is dat je dan vrijwel zeker de lekkage gaat vinden.

Menu
Call Now Button