Buitenkraan laten afsluiten door een loodgieter in Alkmaar

Tips & Trucs

Zeker in de winter is het sterk aan te raden om de buitenkraan af te laten sluiten door een loodgieter in Alkmaar. Door de buitenkraan af te sluiten voorkomt u dat uw leidingen knappen als gevolg van de vorst in de wintermaanden. Tijdens de vorstperiode zal het stilstaande water in de leidingen bevriezen, waardoor het water uitzet en uw leidingen zal laten knappen. Mocht u de buitenkraan veel gebruiken in de winter, dan is het afsluiten van de buitenkraan niet direct noodzakelijk. Het water komt in zo’n situatie niet of nauwelijks tot stilstand, waardoor het niet kan bevriezen. Een loodgieter in Alkmaar kan u meer vertellen over de noodzaak van het afsluiten van de buitenkraan.

 

Hoe sluit een loodgieter in Alkmaar de buitenkraan af?

Het afsluiten van de buitenkraan kan behoorlijk lastig zijn. Vaak wordt de afsluiter van de buitenkraan op een lastig te bereiken plek bevestigd. Vanaf deze plek takt de waterleiding van het hoofdnetwerk af naar uw buitenkraan, waardoor het omdraaien van de afsluiter geen gevolgen zal hebben op andere kranen in uw woning. U kunt de afsluiter herkennen aan een klein kraantje of een bout, die u met een speciaal sleuteltje om kunt draaien.

Een loodgieter in Alkmaar gaat voor u op zoek naar de plek van deze afsluiter en zal deze direct voor u omdraaien. Na het omdraaien van de afsluiter is het van belang dat u de buitenkraan nog enige tijd open laat staan. Zo kan het water in de leidingen wegstromen.

 

Alternatief voor het afsluiten van de buitenkraan

U kunt er ook voor kiezen om de leidingen naar de buitenkraan te voorzien van een speciaal soort omhulsel, welke gemaakt is van piepschuim. Het piepschuim isoleert de leidingen, zodat de kans kleiner wordt dat de leidingen bevriezen en als gevolg daarvan knappen. Een loodgieter in Alkmaar kan u hier meer over vertellen.

Menu
Call Now Button