Bitumen dakbedekking in Alkmaar

Bitumen dakbedekking, ofwel dakleer, is bij uitstek geschikt om platte daken, zoals aanbouwen, dakkapellen of schuren mee te bedekken. De productlevensduur van bitumen is 25 jaar. In de praktijk blijkt het echter vaak langer mee te gaan. Wel is het raadzaam om na 25 jaar de kwaliteit van de dakbedekking af en toe te controleren. Bitumen wordt al jaren gebruikt en is een ijzersterk en waterdicht materiaal. Onze professionele dakdekkers kunnen voor u op vakkundige wijze uw dak bedekken met bitumen in Alkmaar.

 

Het leggen van een specifiek soort dak

De dakbedekking wordt met behulp van een brander aangebracht op het dak. Tijdens het uitrollen van de op maat gesneden rollen bitumen wordt het bitumen verwarmd. Dankzij het verwarmen van de dakbedekking met een brander kleeft het bitumen aan het dak vast. Tegenwoordig is er ook zelfklevende bitumen dakbedekking op de markt, deze hecht echter minder goed aan het dak dan de dakbedekking die met een brander wordt aangebracht. Doordat de zelfklevende dakbedekking minder goed hecht, heeft men sneller last van lekkages. Het advies is dan ook om voor de ‘gewone’ dakbedekking te gaan. Onze dakdekkers leggen deze graag bij u op het dak.

 

Levensduur van de dakbedekking verlengen

Om de levensduur van uw bitumen dakbedekking te verlengen, kunt u een aantal dingen doen. Eén van die dingen is jaarlijks even uw dak (laten) schoonmaken. Verwijder bladeren en andere rommel tijdens dit onderhoud, zo zal uw dakbedekking langer meegaan, omdat algen dan geen kans krijgen om deze aan te tasten.

Professionele loodgieter0%
Vakkundige dienstverlening0%
Van verstoppingen tot dakbedekking0%
Goedkoop en snel0%
Neem contact op

Vandaag nog geholpen worden? Maak dan een afspraak.