Afvoer op uw balkon aanleggen: waar moet ik rekening mee houden?

Afvoer op balkon aanleggen
Tips

Regelmatig wordt het belang van een goede afvoer op balkons onderschat. Er zijn ontzettend veel woningen, waarvan het balkon niet van een afvoer voorzien is. Dit kan bijvoorbeeld een balkon zijn met een lichte helling, waardoor het water alsnog van het balkon zal stromen. De beste oplossing is dit echter niet! Zeker niet, wanneer er onder uw balkon een plat dak zit. In dit artikel vertellen onze ervaren loodgieters u meer over de mogelijkheden die u heeft, wanneer u een balkon van een passende afvoer wilt laten voorzien.

 

Mogelijkheden bij de aanleg van een balkonafvoer

Wanneer u het balkon aan uw woning van een nieuwe afvoer wilt laten voorzien, is het verstandig om eerst naar de ruimte rondom uw balkon te kijken. Onder meer de hoogte en de manier waarop het balkon is opgebouwd, spelen hierbij een rol. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het balkon van een gat te voorzien, waarlangs het water uw tuin in kan stromen. Dit werkt echter niet bij een balkon op grote hoogte, of een balkon waaronder een tweede balkon zit. Denk aan de balkons van appartementencomplexen.

 

In dergelijke situaties kunt u voor een afvoerleiding naar een regenton onder het balkon kiezen, of bijvoorbeeld voor een afvoerleiding naar het centrale afvoerstelsel in huis.

 

Onderhoud aan uw balkonafvoer uitvoeren

Om de kans op verstoppingen in de afvoerleidingen die vanaf uw balkon naar de centrale riolering lopen te voorkomen, is goed onderhoud essentieel. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u altijd een bladvanger over het uiteinde van de afvoer plaatst. Zo houdt de bladeren buiten de afvoer en voorkomt u dat deze het begin van een verstopping kunnen vormen. Ook kunt u de afvoer preventief door laten spuiten door onze loodgieters. Beginnende verstoppingen worden bij het doorspuiten van de afvoer verholpen.

Menu
Call Now Button