3 tips van loodgieters om te besparen op verwarming

3 tips van loodgieters om te besparen op verwarming

De energierekening van een gemiddeld huishouden in Nederland wordt voor een groot deel bepaald door het verwarmen van de woning. Tips om op deze kosten te besparen kunnen daarom zeer waardevol uitpakken. Loodgieters zijn de beste personen voor het geven van tips om te besparen op verwarming. Dit zijn immers de vakmensen die gespecialiseerd zijn op het gebied van de centrale verwarming in huis. Is de CV ketel, radiator of thermostaat kapot dan belt u de loodgieter.

Energiezuinige ketel

De eerste tip van de loodgieter is het investeren in een energiezuinige ketel. Het is namelijk de ketel van de cv installatie die het meeste energie verbruikt. Wanneer u een CV ketel koopt die dezelfde taak met minder energie kan verrichten dan is dit een goede manier om te besparen. Zekere wanneer u nog een oude ketel hebt van enkele jaren oud dan kan u een flinke besparing realiseren met de aanschaf van een HR ketel. De loodgieter kan deze uiteraard voor u installeren.

Slimme thermostaat

Heeft u een CV ketel die uw huis zo energiezuinig mogelijk verwarmt dan kan u nog altijd meer besparen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van een slimme thermostaat. Op dit type thermostaat kan u de temperatuur voor de woning van tevoren instellen. Zo kan u er dus voor zorgen dat de verwarming ’s avonds en op momenten dat u op uw werk bent automatisch uitschakelt. Bovendien leren slimme thermostaten zelf hoe de woning zo efficiënt mogelijk tot de gewenste temperatuur verwarmd wordt.

Verwarming graadje lager

Het besparen op de verwarming hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Om dit te bereiken hoeft u niet perse te investeren in een nieuwe ketel of een slimme thermostaat. Besparen kan zo simpel zijn als gewoonweg de verwarming een graadje lager zetten. Volgens de loodgieter kan een dergelijke verandering tientallen euro’s per jaar opleveren. U kan dus beter een vest of warme trui aantrekken dan de verwarming hoger zetten.